Skip to content

Viktigt!

april 20, 2009

Imorgon, tisdag är det en viktig omröstning i EU. Eu politik är ganska snårig, men det som beslutas nu är lagar som vi kommer att få här om fem år ungefär och det är viktigt att detta blir bra från början eftersom det är väldigt svårt att riva upp beslut. Kort handlar det om det så kallade telekompaketet, du kan läsa mer om telekompaketet i DNs artiklar här och här eller på Isobel Hadley-Kamptz blogg. De som kämpar för demokrati och frihet inom EU har utarbetat ett tillägg till telekompaketet som heter tillägg 138. ALLA som läser detta MÅSTE hjälpa till. Tips om hur du kan hjälpa till finns här.Till exempel kan man skriva brev eller ringa till de svenska ledamöterna i det så kallade ITRE-utskottet, där omröstningen sker.

Internet är på väg att förvandlas till en slags kabel-tv, där internetleverantörer och storföretag får rätt att stänga av folk helt utan prövning. Det föreslås också att bara vissa operatörer ska ges rätten att ”sända” på nätet och alla andra kommer att förvandlas till passiva mottagare som är tvunga att betala för vad vill få tillgång till, det vill säga väldigt likt det vi idag känner som kabel-tv.

Att stänga av folk från internet är ju också en åtgärd helt utan proportion till brottet, fildelning. Ingen som helst prövning kommer att ska och man kommer därför att lämnas ut till storföretagens godtycke, det är ju inte ens säkerrt att man begått brottet. Detta måste så klart stoppas och det är det som tillägg 138 handlar om. Mer om omröstningen och tillägg 138 kan man läsa på Erik Josefssons blogg. Det finns också massa information på engelska här eller här.

Annonser

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: