Skip to content

Hjälp!

april 29, 2009

Är du en av den växande skaran nyblivna medlemmarna i Piratpartiet? En av dem som fått nog av övervakning, kontroll och förtryck? Nu kan du du göra en instats, hjälp till att få tillräckligt många EU-parlamentariker som stöder ändringsförslagen 138 och 166, skriv brev till dem och få dem att srkiva på Christofer Fjellners lista. Nu har du chansen, hjälp till att rädda världen!

Utan dessa ändringsförlsag, som kort sagt säger att vi ska ha samma rättigheter på Internet som i det vanliga samhället öpnnar vi för möjligheten för storföretag och deras hantlangare att fritt, utan rättslig prövning stänga av medborgare från Internet. I och med att allt fler myndigheter och företag bedriver en allt större del av sin verksamhet på nätet är detta straff lika rimligt som att förjbuda någon att besöka det lokal torget. För ett ”brott” som i bästa fall kan kallas piratkopiering! I de allra flesta blir det nog inte annat än lösa anklagelser om ”fildelning”, något som aldrig varit, inte är och om vi inte ger efter för tveksamma lobbygrupper förhoppningsvis aldrig kommer att bli olagligt. Allt detta i syfte att rädda en döende industris inkomster!

Utan tilläggen öppnar vi också för ett begränsat internet, ett internet som mest liknar den kabel-tv vi har idag. Endast de med ett ”acceptabelt” budskap tillåts ”sända” och kunderna presenteras ett urval passiva tjänster genom ett upplägg likt det som går att hitta på till exempel Passagen. På så vis garanteras vi att den information vi tar del av är politiskt korrekt och vi kommer aldrig behöva bekymra oss om de ”obekväma åsikterna”. Lisa Marklund får sälja sina böcker, Britney Spears sin musik och till helgen lyxar vi till det med ”Så ska det låta”, det där andra det som får oss att tänka, att bli arga, att bli ledsna och att vilja göra revolution slipper vi befatta oss med. Kulturen, staten och kapitalet får ett gemensamt intresse och dystopiska visioner som Orwells 1984 och Bradburys Fahrenheit 451 är plötsligt inte så långt borta.

Vem kan ärligt säga att de varit på HELA nätet, hur ska man veta vad som finns där om man aldrig kan komma dit. En afrikansk liten pojke, en tibetansk munk, en palestinsk skomakare, en sydamerikansk president eller en svensk ingenjör de finns ALLA på nätet och ALLA borde ha lika stor rätta att vara där. Det är det som gör internet så fantastisk, extremt demokratisk och till en sådan spännande plats, på nätet är alla lika! Det är därför vi måsta stoppa Sarkozy och hans uppdragsgivare!

Andra som skriver bra om detta är XOR, Intensifier, HAX, Daniel Risberg Erik Josefsson, Lisa Magnusson och Expressen.

Läs också vad några av EU-parlamentarikerna själva har att säga om detta, Eva-Britt Svensson (v), Carl Schlyter (mp) och Olle Schmidt (fp).

För mer information om telekompaketet se We rebuild EU. Den som är i Göteborg kl 18 i morgon kan gå på debatt. Med rätt ämnen kan den nog bli riktigt intressant, medverkar gör bland annat Eva-Britt Svensson, Carl Shclyter, Olle Schmidt och Lena Ek. Synd bara att man i sann odemokratisk anda inte bjudit in Sveriges fjärde största parti, Piratpartiet.

Annonser
2 kommentarer leave one →
 1. april 29, 2009 10:21

  Hoppas inte för mycket på sånadär mailkampanjer och vad det nu är. Maktens herrar kan lugnt ignorera dem. De har klart för sig att den internetaktiva medelklassen skäller nog så högljutt, men bitas kan den inte.

  Sedan gäller det att vara mycket vaken för politikens tvära kantringar. Det vi nu ser är hur Alliansregeringen mycket plötsligt framträder som det nakna tyranniets huvudkraft. Den sargade socialdemokratin börjar, rörigt och yrvaket, visa livstecken och gryende medvetenhet om hotet mot vår frihet och vår demokrati.

  Med tanke på den ekonomiska krisen har medelklassen allt skäl till oro och pessimism. Det välstånd som finns räcker nu bara till de verkligt rika, som vill kompensera sig för storförluster på aktiemarknaden. Medelklassen har att se fram emot en omfattande proletarisering. Vi kastas en efter en ut i otrygghet och misär. Den gradvisa destruktionen av internet är monopolkapitalets metod för att lamslå medelklassen, med dess för Makten hotfulla grepp mom nymedia.

  För att vinna verklig kraft måste frihetsrörelsen alliera sig med den folkliga sociala rörelsen till försvar för välfärdssamhället. Det är av vitalt intresse för oss allihop med tanke på vår nya otrygghet. Vi måste göra oss av med vår naivitet och våra illusioner och börja kämpa på allvar, annars är det kört för oss. Och kom ihåg: att enbart sitta på internet och väsnas räcker inte långt.

  Det gäller nu att sätta till alla klutar för bringa åstad ett opinionsras för våra tyranniska regeringspartier.

  Samt att på allvar resa den radikala parollen:

  SVERIGE UT UR EU.

  Så ett par avslutande ord till alla fega wordpressbloggare m fl.

  Bloggare med granskningsfunktion påslagen förtjänar ingen som helst respekt. Bloggarens avsikt är nämligen inte alls att stoppa fulinlägg – utan att censurera åsikter han inte gillar. DET HAR MAN JU SETT.

  Det gäller sedan, och framför allt, att se över sin egen småaktighet. Samtliga system utom Blogger filtrerar bort mig, vilket ju är enbart löjligt, som vi ser. Vem är egentligen er huvudfiende: TYRANNIET – eller vidriga vidriga vidriga lilla trollet jag?

  – Peter Ingestad, Solna

Trackbacks

 1. En nätpolitik som står upp för grundläggande fri- och rättigheter « DOOM4

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: