Skip to content

Mer om onsdagens debatt

maj 2, 2009

Det finns lite mer saker att säga om debatten som var jag var på i onsdags. Piratpartiet var tyvärr inte inbjudna, men det hindrade inte oss från att komma dit och ställa frågor om telekompaketet. Innan debatten fick jag ett väldigt snabbt samtal med Lena Ek (c), jag frågade lite kort om ”Citizens’ Rights Amendments” och svaret jag fick var hopfullt, hon bloggar lite om det här. Samtidigt lovade hon att Centerpartiet skulle bli bättre på dessa frågor på hemmaplan i Svergie, undrar om Åsa Torstensson också har den åsikten?

Efter debatten passade jag på att samtala lite med Eva-Britt Svensson (v) och Carl Schlyter (mp) de var bägge väldigt glada för all epost och alla kommentarer de fått om telekompaketet och de stöder bägge Citizens’ Rights Amendment. En viktig sak de sa var att det inte hjälper särskilt mycket att ”mass-maila” alla EU-parlamentarikerna. De utlänska EU-parlamentarikerna betraktar bara ditt brev som spam. Det är därför vikitig att vi samordnar våra insatser internationellt, eller om du kan något annat europeiskt språk, så kan man skriva brev till parlamentariker på deras eget språk. Skriver du ett brev så lägg gärna upp det här, underbart om vi lyckas få brev på alla europeiska språk!

Carl Schlyter talade också om ett eget tillägg från den Gröna gruppen. Tyvärr hann vi prata väldigt kort om och jag förstod inte allt, han pratade också om att miljöpartiet länge jobbat med dessa frågor, men inte förrän nu har de fått respons från de andra grupperna. Jag skulle gärna talat längre med honom om just detta, han skriver lite kort om det här. Det vore bra om den Gröna gruppens förslag också gick att rösta på ifall Citizens’ Rights Amendment röstas ned. Samtidigt undrar jag varför Carl Schlyter väljer att lägga ett eget förslag, även om han stöder CRA?

Under tiden fortsätter lögnerna från Näringsdepartementet. Åsa Torstensson svarar på Christoffer Kullenbergs insändare med samma gamla argument som vi hört många gånger förut samt en ren och skär lögn om att det skulle bli omöjligt för operatörer att stänga av ”spammare” och folk som inte betalar sin abonemangsavgift. Undrar om hon själv läst Citizens’ Rights Amendment? Något får mig att undra om hon fått dessa motargument i handen av någon ”snäll” lobbyist? Vore kul om någon kunde hitta samma argument i lite äldre argumentation mot tilläggen.

Läs mer om telekompaketet på expressen, hos XOR, Erik Josefsson, Daniel Risberg, Christoffer Kullenberg, Jens O eller på wiki-sidan telekompaktet.se.

Annonser
5 kommentarer leave one →
 1. maj 2, 2009 22:22

  Åsa Torstensson och Henrik Hansson ser inte ut att inse, att det ska inte gå att ‘oskäligen stänga av folk’, utan en föregånde rättslig prövning. Att komma åt spammers, är en helt annan sak och blandar enbart bort korten.

  • leplaid permalink*
   maj 2, 2009 22:35

   Jo, jag håller med dig fullt ut! Frågan är bara hur ska vi få dem att inse detta? De svarar konstant med samma argument och viljan till att ge upp denna hållning verkar obefintlig. Tierdez hade ett samtal med Hansson för någon vecka sedan och enligt henne så hade både han och Torstensson en viss förståelse för problemet, men var tydligen oförmögna att handla på grund av diplomatiska komplikationer. Personligen har jag ingen aning av hur denna typ av internationellt rävspel går till, men om de nu är på ”vår” sida så är de minst sagt jävligt dålig på att förmedla detta. Situationen blir ju inte direkt bättre av att de sprider lögner och sysslar med smutskastning.

 2. maj 3, 2009 08:23

  Åsa Torstensson är ju direkt opåläst och synnerligen oinsatt, i sitt eget ämne. Henrik Hansson svänger sig enbart, med ett den fria marknaden kommer att rehlera det på egen hand. Strax därefter är det nya skrivningar, till Telekompaketet som uttrycker Frankrike och Storbrittaniens mening i frågan. Som skrivningarna är nu, öppnas det upp för ett införande av HADOPI. Enligt HAX skulle 138:an vara säkerställd, men är osäker om så är fallet. Det som är ett måste, det är att få igenom CRA.

  • leplaid permalink*
   maj 3, 2009 08:59

   Det blir intressant att se vad som händer på Näringsdepartementets presskonferens i morgon. Det är mycket olyckligt att de valt att endast bjuda in yrkesverksamma journalister, jag anar att det är en medveten strategi för stänga ute de mest kritiska rösterna, som ju kommer från bloggare och inte journalister. Jag hoppas verkligen att de få av landets journalister som på riktigt förstår allvaret i detta tar sitt samhällsansvar och går den där presskonferensen. Ännu olyckligare vore om Torstensson och Hansson fick stå oemotsagda och bara de journalister som okritiskt förmedlar maktes ord till folket gick på presskonferensen.

   Att vi MÅSTE se till att få med CRA tror jag de flesta som lyckats sätta sig in i detta är ense om.

Trackbacks

 1. De enkelriktade massmedierna « lePlaid

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: