Skip to content

Valborg och 1:a maj

maj 3, 2009

I torsdags var det valborgsmässoafton, en ovanligt bra valborgsmässoafton dessutom. Efter sjysst sillfrukost på Focus, ja det är rätt preposition, det heter så, eller hette innan världen blev egoistisk och folk började prioritera endast sig själva. Prepositionen har en lång historia på fysikteknologsektionen, bakgrunden är att det är egocentriskt att säga att man ”är i Focus” och sektionen ville på detta sätt uppmana teknologerna att tänka på andra och inte bara sig själva. De senaste årens teknologer hade förstås ingen som helst förståelse för detta och sektionsmötesbeslutet om prepositionen revs upp illa kvickt då man tyckte att det var trams att tänka på andra. Som tur är finns det fortfarande en gnutta hopp för teknologerna på Chalmers. Varje år vid valborg är det dags för den traditionella mösspåtagningen och i samband med denna håller rektor ett tal, oftast något mossigt svamel om att alla chalmerister är så duktiga och att Chalmers är så bra. I år var det faktisk ovanligt bra, rektor Karin Markides levererade ett sällsynt genomtänkt tal när hon inledde med att tala om att vi lever i värld som domineras av girighet och hon avlsutatde med att hylla Chalmers Students for Sustainability och Ingejörer utan gränser, två organisationer som faktiskt gör något konkret åt miljöproblem och fattigdom, istället för det annars så vanligt förekommande politisk korrekta snacket utan tanke på att göra någon verklig insats.

Kvällen avslutades med en ovaligt bra 100-års firande Cortege efterfölj av väldigt trevlig inflyttningsfest

1:a maj blev mest en dag för vila och återhämtning, jag är något missnöjd med att ha missat Lars Ohlys tal i Göteborg, med lite tur så kanske man kunde fått till bra diskussion.

Några andra pirater tog dagen på stort allvar och snyggade till vår fina mobila valstuga (en lilamålad gammal folkabuss) vilken jag tog på liten provtur idag. Vi stod och hängde lite med raggarna på Götaplatsen, delade ut lite flyers och tog några ärevarv runt stan, det var trevligt, en hel del folk som hejade på oss!

Annonser
No comments yet

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: