Skip to content

Det händer saker i EU också

maj 29, 2009

Det tycks hända en hel del i EU just nu. Kommisionen stämmer Sverige för att vi inte infört Tomas Bodströms (s) så kallade datalagringsdirektiv. Något som tydligen kan ha en del positiva effekter med sig, Erik Josefsson (v) och Camilla Lindberg (fp) skriver en debattartikel om det i Svenska Dagbladet. Justitieminster Beatrice Ask (m) verkar trots detta vara sugen på att införa det, hon har redan börjat fila på en proposition berättar hon för SvD. Med tanke på Moderaternas senaste ställningstagande angående integritet på internet så är det väl just vad man kan vänta sig. Rasmus på Copyriot kommenterar. Ryktet säger också att Folkpartiet har något liknande ställningstagande på gång, kanske dags att byta parti Camilla?

Tydligen är det luriga grejer på gång i Telekompaketet också, Daniel Risberg analyserar och Christoffer Kullenberg kräver svar från näringsdepartementet via oväntade kanaler. Vad är det ni döljer Åsa Torstensson (c) och Henrik Hansson? Varför denna tystnad, Internet vill ha diskussion? Är det drömmen om ACTA som gnager? Ryktet säger nämligen att tillägg 138:a kan göra ACTA olagligt, för även om Karin Pilsäter (fp) förnekar det så finns det uppenbart gott om folk som vill få in internetreglring i ACTA.

Vid en snabb översikt av texten ovan är det uppenbart varför Piratpartiet behövs i EU-parlamentet. Sossarna, med Bodström i spetsen var de som drev igenom datalagringen, Folkpartiet ljuger friskt om ACTA, Centerpartiet ljuger minst lika friskt om telekompaketet, Moderaterna är helgalna och vill införa hejdlösa regleringar. Så, vad är det att snacka om, masa dig iväg till närmaste vallokal och lägg en röst på Piratpartiet!

Uppdatering: Se hur partiernas EU-parlamentariker har röstat i Svenska Dagbladets snygga diagram.

Annonser
No comments yet

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: