Skip to content

Metroteknik och skattesmitining

februari 22, 2010

I veckan läste jag veckans utgåva av metroteknik och fastnade på en artikel om flattr. Flattr är ett hyfsat färskt projekt vars syftet är att på ett enkelt sätt erbjuda människor att via internet fördela pengar till saker de tycker om. Tanken är att alla som vill vara med ska kunna anmäla sig via flattrs hemsida. De som vill donera pengar kan sedan välja att betal en en viss summa per månad coh de som vill få pengar kan lägga till en speciell flattrknapp på sin hemsida. Den som donerar pengar väljer sedan hur dessa pengar ska fördelas genom att klicka på flattrknappen på de hemsidor som den vill fördela pengar till. Egentligen är det hela ganska lätt, videoklippet från flattr själva förklarar på ett mycket pedagogiskt sätt hur det hela är tänkt att fungera.

Eftersom jag nyss hört talas om flattr tyckte jag att det var roligt att se en artikel i metro teknik om detta. Metro är knappast vad jag skulle ett journalistiskt mästerverk, men i metro teknik brukar jag i alla fall läsa någon sida mer än krönika och insändare. Något ska man ju syssla med på spårvagnen. Tyvärr var artikeln om flattr ett exeptionellt lågvattenmärke. Artiklen handlar knappast alls om flattr utan istället försöker artikelförfattaren Aron Andersson att på ett visserligen uppenbart genomskinligt, men ändå fult sätt antyda att flattr skulle vara något slags verktyg för skattefusk.

Till att börja med förvånas man lite över Anderssons och metrotekniks plötsliga intresse för skattefusk. Man behöver dock knappast ha någon större kunskap inom skattejuridik för att inse att betalningar över internet knappast kan vara någon nyhet för skatteverket. Internetbanker och PayPal är väl inte direkt nymodigheter? Om nu metro teknik och Andersson har ett genuint intresse för skattesmitning så är jag säker på att det finns en hel uppsjö med områden att undersöka. Gatumusikanter eller proffsidrott kan ju vara ett hett tips… Det borde gå att hitta en eller annan riktigt skurk även med lite enkel halvmesyrjournalistik.

Annonser
No comments yet

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: