Skip to content

Mammor ska vara hemma

februari 25, 2010

… I alla fall om EU får som de vill.

Jag skrev om Birgitta Ohlsson häromdagen och jag hade tänk låta detta vara och helt enkelt ge sjutton i hela den absurda debatten om hurvida det är rimligt eller inte att utnämna Birgitta till EU-minister eftersom hon tydligen är gravid. På arbetsmarknaden har vi regler som förbjuder exakt den typen av handlande.  Personligen har jag ingen aning om hur det är att vara gravid, men jag är säker på att det finns folk som är gravida och som kan göra ett lika bra arbete som folk som inte är det. Jag är också helt säker på att till exempel pappor eller andra människor än den som levererat en bäbis kan ta hand om den. Så ärligt talat detta problem ser jag inte.

Det riktiga problemet börjar egentligen med det förslag som i dagarna diskuterats i EU-parlamentet det synnerligen korkade förslaget som vill förbjuda mammor att arbeta två veckor innan förlossningen. Birgitta själv skriver bra om detta förslag idag (antagligen igår när folk läser detta) i aftonbladet. Det här är ju också ett av de större problemen jag ser med EU. I Sverige och Norden tycker de flesta att detta är fullkomligt absurt. Tyvärr är vi rätt få till folkmängd sett och i andra delar av Europa finns det rätt gott om konservativa och  andra dårar. Kom ihåg att den största partigruppen i EU-parlamentet är kristdemokraterna, de konservativa (Moderaternas polare).

Personligen tycker jag att föräldrarledigheten borde delas. Man får ett visst antal dagar per barn, dessa dagar delas sedan i lika delar med antalet föräldrar. Hurvida man sedan väljer att ta ut eller inte ta ut dessa dagar är upp till var och en av föräldrarna.

Annonser
2 kommentarer leave one →
  1. februari 25, 2010 23:27

    Så kul att du har börjat komma igång med bloggandet igen. 🙂

    Och för övrigt håller jag med dig!

  2. pladen permalink*
    februari 26, 2010 16:29

    Jo, tanken är att hålla mig lugn och inte reta upp mig på saker genom att skriva om dem. Problemet är att bloggande lätt går över styr. Man måste hålla kolla på vad andra bloggar om osv. tar jättemycket tid, men jag tänker inte bry mig om det. Jag tänker skriva precis vad jag vill när jag vill. Det är min blogg och jag skriver den för att jag vill. Men tack 🙂

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: