Skip to content

Angående ”Ship to Gaza”

maj 31, 2010

Många är upprörda över det som hänt och det är rimligt att vara upprörd, jag vill ge ett par tips bara:

  1. Läs Rasmus Fleischer väl formulerade sju saker
  2. Om du bor i Göteborg, Stockholm eller någon annat ställe där det ordnas demonstrationer, gå och demonstrera.
  3. Hjälp gärna till att sprida nyheter och information via twitter (eller om du vill vara fri, en status.net-server som status.telecomix.org eller identi.ca). Innan du börjar posta saker i taggarna #flotilla och #shiptogaza, var snäll och läs igenom Telecomix Cyberkrigsguide.

Genom att demonstrera visar kan man att man inte accepterar att internationella hjälpkonvojer attackeras på internationellt vatten, inte av Israel och inte inte av någon annan stat. Demonstrationen handlar inte om Israels rätt att existera, judars rätt att existera eller något annat. Med stor säkerhet kommer det att finnas uttryck för sådan åsikter på demonstrationen, men genom att gå dit och medverka visar man att man bryr sig samtidigt som hjälper till att begränsa den skada som våldsverkare och antisemiter kan göra. Är vi tillräckligt många som går dit så försvinner dessa mörka krafter i mängden. Så jag uppmanar alla som kan att ta sig dit.

Själv tänker jag medverka på den ljusmanifestation som anordnas i Göteborg.

Göteborg: Ljusmanifestation

Rekomenderad läsning för den som vill veta lite mer om hur sådana här saker fungerar ur ett internationellt politiskt perspektiv är folkrättsjuristen Mark Klambergs analys.

Missa inte heller Anna Trobergs newsmillartikel om vikten av ett öpppet och fritt Internet när en stat, i situationer som denna försöker att skära av all kommunikation med omvärlden. Utan Internet hade vi haft betydligt mindre information om det inträffade, med hjälp av Internet kan vi idag få förstahandsinformation direkt från människor ombord på fartygen i konvojen. Kom ihåg det nästa gång man skriker efter mer censur och filtrering!

Annonser

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: