Skip to content

Spara videoström från svtplay

december 14, 2010

Uppdaterad med bättre instruktioner för operativsystemet Windows, se kommentarerna.

 

Jag har länge stört mig på att SVTPlay tar bort sina program så fort, ibland får de ligga en månad, ibland en vecka, men om jag länkar till något som sannolikt är relevant även om en månad vill jag inte få döda länkar. En del av SVTs dokumentärer är också riktigt bra och det är synd och skam att de inte får ligga kvar längre. Jag kan verkligen inte förstå nödvändigheten i att ta bort dem (och jag har därför ingen sympati för detta otyg heller). En sak man kanske ska tänka på är att det kanske är olagligt eller förbjudet att göra detta, så jag skulle aldrig osv. men det är dock en helt annan sak att berätt hur man gör. 😉 Vuxna människor tar ansvar för sina egna handlingar, eller hur?

Så börja med att installera programmet rtmpdump. Instruktioner för Ubuntu/Debian Linux följer. På Mac kanske det funkar med macports (hint). På M$ Windos, gör som du brukar (besök någon jävla suspekt warezsida, ladda ner fan och hans moster eller vad nu man gör???).

Ubuntu/Debian: plocka fram din terminal och skriv:

sudo apt-get install rtmpdump

När man väl har installerat rtmpdump kan programmet användas enkelt från en terminal. Man måste dock börja med att ta fram en URL till programmet man vill ”ladda ner”. Gå till sidan med programmet på SVTPlay, tex. Dokument inifrån om Wikileaks.

Klicka på knappen ”Hjälp” till höger

Välj den upplösning du vill ha, tex. 850 Kbit/s högerklicka (eller vad nu du vill) på länken för att kopiera URLen till videofilen. Öppna en terminal, skriv rtmpdump och -r för att ange en URL att hämta, högerklicka för att klistra in den kopierade URLen, skriv -o för att ange en fil att spara till, tex. (jag förkortar raderna med \ för att de blir för långa för bloggen annars, men allt kan skrivas på samma rad i terminalen)

rtmpdump \
-r rtmp://fl11.c91005.cdn.qbrick.com/91005/_definst_/kluster/20101212/PG-1146533-001A-DOKUMENTINIFRAN-01-mp4-c-v1.mp4 \
-o wikirebels.flv

Såja, bara att vänta en stund snart har du sparat ner ditt program till en lokal fil på din hårddisk. Nu kan du göra vad du vill med den, spela upp den med totem, vlc eller mplayer, eller varför inte lägga upp den på din webbserver, på någon videodelningssida(där den sannolikt blir kvar betydligt längre än hos SVT) eller lägg upp en torrent på piratbukten om den är stor 😉

Lycka till vänner!

Annonser
3 kommentarer leave one →
 1. Anonym permalink
  december 25, 2010 00:49

  Hur installerar man på windows

  • januari 18, 2011 00:43

   Lite sent svar, men ladda ner senaste versionen här. I skrivande stund, version 2.3. Ladda ner zip-filen och packa upp den på lämlig plats. För att använda programmet, öppna en kommandopromt (DOS-promt, minns jag rätt heter den cmd eller något liknande). Gå till katalogen där du packade upp zip-filen och kör programmet genom att skriva rtmpdump.exe med argument enligt inlägget ovan, tex.

   rtmpdump.exe -r rtmpe://fl11.c90909.cdn.qbrick.com/90909/_definst_/kluster/20110115/PG-1136874-007A-MIDSOMERMURDERS-01-mp4-c-v1.mp4 -o morden_i_midsomer_senaste.flv

   (kommandot ovan laddar ner senaste avsnittet av Morden i Midsommer i 850 Kb/s)
   Lycka till!

Trackbacks

 1. Tweets that mention Spara videoström från svtplay « lePlaid -- Topsy.com

Tyck till!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: